Kesä tuli - lumi suli, vihdoinkin!

9.6.2017 9.00

 

Olemme saaneet todistaa, ehkä vain muutaman kerran vuosisadassa toistuvaa, poikkeuksellisen kylmää kevättä. Onneksemme kuitenkin nyt näyttäisi lämpenevän parahiksi kesäsesongin alkaessa ja kylänraittiemme vilkastuessa kesäasukkaista. Kevääseen liittyen olen yrittänyt kuulostella myös maataloustuottajien viestejä asian tiimoilta, mutta ilmeisesti vielä ei ole mitään peruuttamatonta päässyt käymään tulevan sadon suhteen.

Olen kuluneen vuoden aikana kirjoittanut useampaan tahoon kunnan nykyisestä toiminnan ja talouden tilanteesta sekä tulevaisuuden näkymistä. ”Punaisena lankana” olen yrittänyt pitää sote-maakuntauudistusta ja tulevaan muutokseen vastaamista. Paljon on vielä asioita sumussa ihan valtakunnan ylintä päätäntävaltaa, Arkadianmäkeä myöten. Joka tapauksessa näyttäisi siltä, että me kuntana saamme ottaa enemmän vastuuta omasta terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestämme. Ei se ole tähänkään saakka ollut mitenkään väheksyttävässä roolissa, mutta sen merkitys tulee edelleen korostumaan. Kannonkosken liikuntaohjelma kuntalaisten avuksi on laadittu muutamia vuosia sitten ja se on edelleen varsin pätevä ja lyhykäisyydessään nasakka asiakirja. Tosin epäilen sen jääneen liian vähäiselle käytölle. Näin kesän alkaessa voisimme ottaa yhteisesti käyttöön ainakin osan sen neuvoista. Käykää vilkaisemassa kuntamme nettisivuilta huippunopealla laajakaistalla joko kotona tai hienossa omatoimikirjastossamme. Lyhyesti tiivistäen ohjelman sanomaa: kuntalaisten terveys, työkyky ja viihtyvyys ovat keskeisiä kunnan menestys- ja hyvinvointitekijöitä. Säännöllinen liikunta omien edellytysten mukaisesti on tärkeässä roolissa. Olettehan muuten huomanneet, että Pekan Pyrähdys -liikuntatapahtuma on kuntalaisille ilmainen ja matkoja löytyy kaikille, niin kävelijöille kuin juoksijoille.

Kesämme tapahtumatarjonta on mukavan vilkas, kaikille on jotakin. Tähän liittyen puisto- ja torialueen rakentamissuunnitelmat viihtyvyytemme lisäämiseksi ovat edenneet rahoitusvaikeuksista huolimatta ja osin nyt toteutettavia osia karsimalla. Työt ovat kuitenkin alkamassa. Rakentamisiin ja myös muihin kuntamme tuleviin asioihin otan taas kirjoittamalla kantaa blogissani nettisivuillamme kesän ja syksyn mittaan.

Mennään mukaan tapahtumiimme ja osallistutaan yhdessä, tapaamisiin!

Markku, kunnanjohtaja