Kuntastrategia - Kannonkosken tulevaisuus

13.10.2017 10.00

 

Olemme kaikkia meitä nykyisiä ja tulevia kuntalaisia varsin läheisesti koskettavan asian parissa, kun puhumme kuntastrategian laatimisesta. Vaikka strategia jo sanana kuulostaisi siltä, että ei voisi vähemmän kiinnostaa, niin älä vielä luovuta. Kyse on kaikessa yksinkertaisuudessaan siitä, mihin suuntaan ja miten me kaikki yhdessä haluamme Kannonkoskea kehittää. Mitä kunnassamme suunnitellusti tapahtuu ainakin tulevan neljän vuoden aikana?

Kunnanvaltuusto siis ohjaa kunnan kehitystä kuntastrategian avulla. Sillä määritellään, mihin isossa mitassa yhteiset rahat käytetään, mitkä toiminnot on tärkeätä säilyttää ja mistä voidaan jopa luopua. Tämä suunnitelma ei myöskään voi olla irrallinen seutukunnan ja valtakunnan kehityksestä, vaan se parhaimmillaan hyödyntää ennakoivasti tarjolla olevia mahdollisuuksia. Suunnitelman on tarkoitus valmistua alkuvuoteen mennessä, ja haluaisin mahdollisimman monen meistä osallistuvan sen tekemiseen. Mahdollisuudet osallistumiseen löytyvät helposti esimerkiksi kunnan nettisivuilta.

Kuntalaisten terveys, työkyky ja viihtyvyys ovat keskeisiä kunnan menestys- ja hyvinvointitekijöitä. Säännöllisellä liikunnalla voi jokainen omalla kohdallaan näihin asioihin oleellisesti vaikuttaa. Nyt syksyn alkaessa käynnistyivät myös eri harrastekerhot. Itse osallistun torstai-illan miesten salipeli-iloitteluun, mukavaa on, tosin harmillisen vähän meitä pelaajia on toistaiseksi vaivautunut paikalle. Toivottavasti liikkumista on kuitenkin harrastettu vaikkapa kävelylenkillä tai muussa hyötyliikunnassa, kuten puolukkametsässä.

Kuten olette huomanneet, niin rakennustyöt eri puolilla kirkonkylää ovat käynnistyneet. Puisto saa pohjat ennen talvea, yhdistetty koulun teknisentyöntila ja teollisuushalli on myös perustusvaiheessa ja Mäntykodin saneeraus etenee. Näiden kaikkien projektien on suunniteltu valmistuvan tulevan kesän aikana ja syksyyn mennessä. Eikä se siihen jää. Paloaseman tulevaisuuden pohdinta on täydessä käynnissä, torin korjaus tulossa ensi vuonna ja uuden asunto-alueen Lahdentauksen (entinen Nurmela) kaavoitus valmistuu. Toivon mukaan pääsemme ko. aluetta ennakkomarkkinoimaan jo alkuvuodesta.

Vielä sana Piispalasta, seutukuntamme helmestä ja kunnan täysin omistamasta liikelaitoksesta. Käsitykseni mukaan me kuntalaiset hyödynnämme Piispalan monipuolisia palveluja aivan liian vähän. Kunnan palvelupaketti (50 000 euroa) kuntalaisten etuna mahdollistaa edullisen harrastamisen ja jos kuntalaiset toivovat perustellusti jotain lisää, niin aloitteita vaan rohkeasti esittämään Piispalaan tai kunnanvirastoon, vaikkapa nettisivujen kautta. 

Markku,  Kunnanjohtaja


Kuntalaiskyselylomake