Kutsu Antin Soittoon 1.7.2018

5.6.2018 15.00

 

Keski-Suomen Kansanmusiikkiyhdistys ja Kannonkosken kunnan kulttuuritoimi järjestävät maakunnallisen Antin Soiton Kannonkoskella sunnuntaina 1.7.2018. Mestaripelimanni Antti Vesterisen muistoa vaaliva konsertti on järjestetty ensimmäisen kerran heinäkuussa 1982. Konsertissa luovutetaan Antin malja ansioituneelle keskisuomalaiselle pelimannille tai kansanmusiikin edistäjälle. 

Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus (KEK) nimeää alalle vuosittain yhteisen teeman, joka on tänä vuonna: Kaikilla mausteilla – elävät perinteet kansanmusiikissa ja kansantanssissa. Aineeton kulttuuriperintö on elävää perinnettä, joka on läsnä ihmisten arjessa. Meille tärkeää ja läheistä kulttuuriperintöä ovat esimerkiksi tanssi ja musiikki, juhlat, käsityötaidot sekä ruokaan tai luontoon liittyvät elävät perinteet. Elävä kulttuuriperintö koskettaa meitä kaikkia arjessa ja juhlassa, työssä ja harrastuksissa. 

Tapahtuma järjestetään Nuottalassa, joka sijaitsee Kannonkosken venesatamassa. Paikalle on opastus kirkonkylän keskustasta. Kannonkosken kunta tarjoaa esiintyville pelimanneille ruokailun ja väliaikakahvin. Ruokana on Marttojen keittämä maukas rantakalakeitto, joka on tarjolla kello 11-13. Itse Antin Soiton juhlakonsertti alkaa kello 13.00. 

Ruokailujen ja konsertin aikataulujen järjestämiseksi toivomme esiintyvien pelimannien ja yhtyeiden ilmoittautuvan viimeistään maanantaina 25.6. Yhteystiedot löytyvät alta. Esiintyjiä on viime vuosina ollut runsaasti – suurkiitos siitä teille pelimanneille! Nuottalan verannalla ja museoaitan edessä soi myös ruokailun aikana. Näihin esiintymisajan voi varata paikalla olevaan ohjelmalistaan. 

Lämpimästi tervetuloa! Yhdessä teemme onnistuneen Antin Soiton!

Heikki Lavonius                                     Anne Tuliranta-Koitela
puheenjohtaja                                       kulttuuritoimi
K-S:n kansanmusiikkiyhdistys               Kannonkosken kunta
puh. 0400 666 782                               puh. 044 459 6151
lavonius.heikki@gmail.com                   anne.tuliranta-koitela@kannonkoski.fi