Liikenneturvallisuus

 

Kannonkosken kunnan alueella on tapahtunut vuosien 2013–2017 välisenä aikana 45 poliisin tietoon tullutta tieliikenneonnettomuutta, joissa on loukkaantunut yhteensä kahdeksan ja kuollut kaksi ihmistä. Uhreista kuusi liikkui henkilö- tai pakettiautolla, kolme mopolla tai moottoripyörällä ja yksi jalan.

Tilastokatsaus Kannonkosken, Kinnulan, Kivijärven ja Kyyjärven liikenneonnettomuuksiin Pohjoisen Keski-Suomen liikenneturvallisuuskyselyn tulokset
Suomen tieliikenneonnettomuudet kartalla: http://apps.strafica.fi/onn/
Keski-Suomen hirvieläinonnettomuudet kartalla: http://apps.strafica.fi/hirvi/ks/
Opas kunnan liikenneturvallisuustyöhön: https://www.liikenneturva.fi/kuntaopas
Keski-Suomen liikenneturvallisuustoimijan Facebook-sivu: https://www.facebook.com/Kesuoliitutoimija 

Liikenneturvallisuustyöryhmä

Kunnan liikenneturvallisuustyötä koordinoidaan ja edistetään poikkihallinnollisessa liikenneturvallisuustyöryhmässä. Työryhmän toiminta on ennen kaikkea koordinoivaa: konkreettisten toimien suunnittelua, tehtävien jakamista edelleen, liikenneturvallisuuteen liittyvää viestintää, liikenneturvallisuustilanteen seurantaa jne. Työryhmän toiminnassa painopiste on liikennekasvatuksessa ja viestinnässä sekä eri hallintokuntien päivittäisessä liikennekasvatustyössä eri ikäryhmien parissa. Myös liikenneympäristön turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä käsitellään tarpeen mukaan.

Kannonkosken liikenneturvallisuustyöryhmä kokoontuu kaksi kertaa vuodessa käsittelemään liikenneturvallisuusasioita. Työryhmän apuna toimii Keski-Suomen liikenneturvallisuustoimija.

Onko mielessäsi liikenneturvallisuuteen liittyvä kysymys tai aloite? Ota yhteyttä liikenneturvallisuustyöryhmän yhteyshenkilöön: .

Hyödyllisiä linkkejä ja materiaaleja

Liikenneturvan eri-ikäisille suunnatut sivut (http://www.liikenneturva.fi/fi/eri-ikaisena) Liikenneturvan eri kulkutavoille suunnatut sivut (https://www.liikenneturva.fi/fi/liikenteessa) Vinkkejä vanhempainyhdistyksille liikenneturvallisuustyöhön (http://www.vanhempainliitto.fi/vanhempaintoiminta/liikenneturvallisuus/ideoita_vanhempainyhdistyksille) Poliisin liikenneturvallisuussivut (https://www.poliisi.fi/liikenneturvallisuus)
Tietopankki kävelyn ja pyöräilyn edistämisestä (http://kulkulaari.fi/)
Viisaita valintoja työmatkaliikkumiseen (http://www.fiksustitoihin.fi)
Ikänsä ratissa -aineisto (http://www.ikansaratissa.fi/)