Liikunta ja vapaa-aika

 

Kannonkoskella on erittäin monipuoliset harrastusmahdollisuudet ja liikuntapaikat, jollaiset on usein totuttu löytämään vain suurista kaupungeista. Ne antavat sisältöä vapaa-aikaan niin kuntalaisille kuin matkailijoillekin. Järvet, kuohuvat kosket ja elämyksellinen erämaaluonto tarjoavat luonnollisia mahdollisuuksia viettää vapaa-aikaa kalastaen, metsästäen, marjastaen, patikoiden tai muuten vain puhtaasta luonnosta nauttien.

Kunta, järjestöt ja seurakunta tarjoavat kaikenikäisille kuntalaisille tekemistä kerhojen, nuortentoiminnan ja erilaisten harrastusmahdollisuuksien muodossa.

Tutustu mm. kansalaisopiston toimintaan ja järjestötoimintaan.

Liikuntapaikkojen ylläpidosta vastaa tekninen toimi ja kuntalaisten liikuntapalveluista mm. Nuorisokeskus Piispala, kansalaisopisto ja monet kerhot.

Piispalan tilat ja alue tarjoavat liikunta- ja harrastusmahdollisuuksia moneen tarpeeseen. Piispalasta löytyvät mm. uimahalli, jäähalli, keilahalli, pallohalli, lumiliikuntakeskus ja paljon muuta. Kirkonkylässä sijaitsevat yleisurheilukenttä, koulun liikuntasali ja jääkiekkokaukalo. Kaukalo on kesäisin tenniksen pelaajien käytössä. Vartiolinnan alueella on pururata, joka toimii talvisin valaistuna hiihtolatuna. Lisäksi Raholassa (käynti rakennuksen takaa) on pieni kuntoilusali. 

Lisätietoja ja kartat liikuntapaikoista löydät Lipas-tietopankista.

 

Liikuntaohjelma

Kannonkosken liikuntaohjelman tavoitteena on kannustaa kuntalaisia ja vapaa-ajan asukkaita huomaamaan kuntamme erinomaiset liikuntamahdollisuudet, innostaa liikunnalliseen elämäntapaan sekä pitämään huolta omasta kunnostaan ja terveydestään. Liikuntaohjelmassa esitellään eri ikäisille kohdennetut liikuntasuositukset ja -tavoitteet ja nostetaan esiin toimintatapoja, joilla tavoitteiden saavuttamista voidaan eri tahojen yhteistyönä edesauttaa.

Liikuntaohjelma