Koronakriisin hoitoon tarkoitetun yksinyrittäjien tuen hakuaikaa on jatkettu 30.9.2020 saakka!

Yksinyrittäjien avustus
Koronakriisi on iskenyt rajusti yrittäjiin eri toimialoilla. Valtio haluaa tukea kaikenkokoisia yrityksiä - myös yksinyrittäjiä koronatilanteessa. Yksinyrittäjät voivatkin nyt hakea 2000€:n avustusta kunnasta, jonne yritys on rekisteröity.

Avustusta haetaan tästä alta löytyvällä hakemuksella. Tutustu tarkasti hakemuksen täyttöohjeisiin ja sen mukaan tarvittaviin liitteisiin. Hakemus palautetaan Kannonkosken kunnan kirjaamoon sähköpostilla tai kirjeellä.

Avustusta voidaan myöntää, jos yksinyrittämisen kolme ehtoa täyttyvät: yrittäminen on päätoimista, liiketoiminta on ollut kannattavaa ennen koronakriisiä sekä yrityksellä ei ole verovelkoja tai olemassa olevista veroveloista on tehty maksusuunnitelma verottajan kanssa. Lisäksi koronan tulee olla vaikuttanut liiketoimintaan negatiivisesti. Katso lisää tietoa avustuksen hakemisesta ja tarkemmista avustuksen myöntämisen ehdoista hakulomakkeen lopusta löytyvistä hakuohjeista sekä erillisestä 10 kohdan pikaohjeesta. Lisätietoa löytyy myös sivulta: https://tem.fi/kysymyksia-ja-vastauksia-koronasta-ja-yksinyrittajista

Avustus maksetaan kertakorvauksena ja sen voi käyttää laskennallisiin, yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin, kuten yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannuksiin sekä kirjanpito- ja muihin toimistomenoihin.

Koronakriisin hoitoon tarkoitetun yksinyrittäjien tuen hakuaikaa on jatkettu 30.9.2020 saakka!