YRITYSTEN KUSTANNUSTUEN HAKU AVAUTUI

Kustannustuki II:n sähköinen hakupalvelu aukeaa Valtiokonttorin sivuilla maanantaina 21.12.2020. Hakemiseen on saatavilla neuvontaa niin Valtiokonttorin UKK:sta ja puhelinpalvelusta kuin Suomen Yrittäjien maksuttomista tietoiskuwebinaareista.

Hakemuksen kanssa ei ole kiire, sillä kaikki yritykset, jotka täyttävät tuen saamisen edellytykset ja hakevat sitä hakuaikana, tulevat tukea saamaan. Kustannustukea voi hakea Valtiokonttorista 26. helmikuuta 2021 asti.

Tukea voi hakea kesä-lokakuun ajanjaksolta. Kaikki yritykset, joiden liikevaihto on laskenut vähintään 30 prosenttia koronakriisin seurauksena, voivat hakea tukea. Kustannustuki on tarkoitettu kaikille yrityksille, jotka täyttävät kriteerit. Jos yritys ei kuulu asetuksessa määriteltyyn toimialaan, sen on perusteltava erikseen tuen tarve ja liikevaihdon lasku koronan takia. Listattujen toimialojen yritykset voivat hakea tukea ilman lisäperusteluja.

Kustannustukea voi saada joustamattomiin kuluihin ja menetyksiin sekä palkkoihin Tulorekisterin tietojen mukaan. Tukeen oikeuttaviin palkkakustannuksiin hyväksytään myös toiminimiyrittäjien palkat. Tuella ei korvata liikevaihdon laskemista. Tuen hakemisen kriteerinä ei enää ole vertailukauden liikevaihtovaatimusta, kuten ensimmäisen kustannustuen kohdalla.