Kulttuurikohteet

Kotiseutukokoelma

Kannonkosken kotiseutukokoelma on Nuottalassa sataman lähellä olevaan vanhaan hirsiaittaan. Sinne on koottu lähinnä maa- ja kotitalouteen liittyvää esineistöä. Avoinna sopimuksen mukaan. Ota yhteyttä  044 459 6151 tai s-postitse tarja.alainen(at)kannonkoski.fi. Jonkin verran esineistöä on kirjaston kotiseutukokoelmassa. Sinne on tallennettu mm. yhdistysten pöytäkirjoja ja runsaasti valokuvia. Otamme edelleen vastaan aineistoa.

Kotiseutukokoelman digitointiprojekti

Kirjastoalan opiskelija Maria Linden on kesän 2020 ajan ollut harjoittelussa Kannonkosken kulttuuritoimessa. Kesän aikana Maria on aloittanut Kannonkosken kotiseutukokoelman esineistön valokuvaamisen ja dokumentoinnin digitaaliseen muotoon. Nuottalassa sijaitsevan kotiseutukokoelman esineet ovat arvokasta ja kiinnostavaa kulttuuriperintöä niin paikkakunnalle kuin laajemmin Suomen historialle. Esineiden digitointi mahdollistaa niiden tarkastelemisen ja pitkäikäisemmän säilymisen tulevaisuuteen. Monet esineistä ovat jo huonokuntoisia tai hankalasti siirrettävissä, kaikkia esineitä ei ole vielä kuvattu, joten kuvakokoelma voi vielä täydentyä.

Esineet on valokuvattu amatöörikalustolla ja -osaamisella. Kuvien julkiset kappaleet ovat pakattuja, painokelpoisia täysversioita voi pyytää kulttuuritoimelta. Esinekuvista on koottu diaesitys, jossa on myös perustietoja esineistä. Diaesitys toimii parhaiten kun linkin avattuaan klikkaa oikean yläreunan "Aloita esitys" -painiketta. Nuolinäppäimillä saa vaihdettua diaa.

Mikäli haluat tarkastella pelkkiä kuvia ilman diatietoja, löytyy kuvakansio erillisestä linkistä.

Eevert (Evert) Lyytinen

Eevert Lyytinen (19.12.1881-5.6.1961) oli Leppälän talon isäntä, valveutunut maanviljelijä ja kunnallismies. Hän harrasti mm. kirjallisuutta, maalausta ja puutöitä. Hänen rakkain harrastuksensa oli kuitenkin valokuvaus, jota hän harrasti 60 vuoden ajan. Kirjaston kotiseutuarkistossa on runsaasti hänen ottamiaan valokuvia sekä kopiota lehtiartikkeleista. Tekijänoikeudellisista syistä emme ole julkaisseet lehtijuttujen kuvia. Jos sinulla on lisävalaistuista tai korjaamista tämän sivuston valokuvien tietoihin, ota yhteyttä kirjastoon. Olemme edelleen kiinnostuneita vanhoista Kannonkoski-kuvista. Tälle sivustolle on laittettu myös muiden ottamia valokuvia ja kirjoittamia lehtijuttuja. Klikkaa Diaesitys ja jätä hiiri rauhaan, jos haluat alareunan nuolivalikon häipyvän. Kuvia voit tämän jälkeen selata parhaiten näppäimistön nuolinäppäimillä.

 

Diaesitys kotiseutukokoelman esineistä

Kotiseutukokoelman esineistön kuvakansio

Eevert Lyytisen ottamia valokuvia

Kannonkoski-kuvia kirjaston kokoelmista

Kannonkoskelaisia maanraatajia

Kannonkoskelaisia sanansutkauksia

Kannonkoskella on paljon luonnonkauneutta

Kannonkosken kunta on toiminut itsenäisenä vasta viisi vuotta

Kannonkosken saha oli aikoinaan varsin huomattava teollisuuslaitos

Maatalousoloista Kannonkoskella

Suojeluskuntatoimintaa v. 1918 Kannonkoskella

Kannonkosken suojeluskunta on piirin nuorin

Kannonkosken ympäristökasvatuskohteet

Rajalan mäkitupa(Saarijärveläinen 28.7.2010)

Kulttuurisivuja

Kulttuurisampo

Museoiden näyttelykalenteri

Ympäristö.fi

Vuoskosken kesäteatteri

Hulta-Maria 2003-2004

DVD-videolevy esityksestä lainattavissa kirjastostasi

Olipa kerran kyläkoulu 2007