Öijanniemen laavu

Öijanniemen laavu

Maanmittauslaitoksen karttalinkki:

https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/?e=408130.152&layers=%5B%7B%22id%22:2,%22opacity%22:100%7D%5D&share=customMarker&zoom=9&lang=fi&title=%C3%96ij%C3%A4nhiekka&n=6989960.2&desc=%C3%96ij%C3%A4nhiekka

Öijanhiekassa on

- laavu
- tulipaikka

Huomioi, että kohteessa ei ole puuhuoltoa, eikä wc-rakennusta. 

Esteettömyys:

Autolla pääsee polkujen lähelle asfaltoidulle parkkipaikalle. Parkkipaikalta on muutama sata metriä rantaan. Polulla voi edetä myös pyörätuolilla, lastenvaunuilla tai rollaattorilla. Parkkipaikalta on muutama sata metriä rantaan. Huomioi, että viimeinen alamäki laavulle on jyrkähkö. Saattajan kanssa siitä pääsee kyllä pyörätuolillakin. 

Yleisesittely

Öijanniemen laavu sijaitsee Suurussalmen sillanpielen veneiden laskupaikasta n. 700 metriä pohjoiseen. Öijanhiekan poukama on kahden kivisen niemen välissä. Rantaterassin muodostaa varsin luontaisena säilynyt hietikko. Hyvä maisemapolku on osa Piispalan luontopolkua ja noudattaa paikoin hyvin jyrkkää rantatörmää mäntykankaan laidalla.

Hyvä eväsretkipaikka ja ne auringonlaskut… 

Kasvitietoja

Poukaman yläpuolisella tasanteella on eri-ikäinen, valoisa männikkö, joukossa useita järeitä yksilöitä. Harva pensaskerros on lähinnä havupuuntaimia ja niiden alla on tyypillinen puolukka- variksenmarja- mustikka- varvusto. Tasanteen äyräs on jääkauden sulamisaikaisen järven ranta. Sen ja rantaterassin välissä on jyrkähkö rinne. Männyt ja varvusto muuttuvat kituliaammiksi kasvualustan heiketessä rantaan päin. Tavallisten rantakasvien puuttuminen johtuu karuudesta, ehkä osin Kivijärven säännöstelystä metrin rajoissa.