Kansalaisopisto ja Viitasalo-opisto

Kannonkoskella toimii Saarijärven kansalaisopiston osasto. Kansalaisopisto tarjoaa monipuolisia koulutus- ja harrastusmahdollisuuksia kaiken ikäisille. Vuosittain on tarjolla kymmeniä erilaisia kursseja, joissa opiskelee laskennallisesti noin joka kolmas kannonkoskelainen.
Tutustu tarjontaan ja tule mukaan!

Tarjontaa tarpeen mukaan

Opiston ohjelma ilmestyy kaksi kertaa vuodessa. Syksyn ohjelma jaetaan omana julkaisunaan postitse kaikki alueemme talouksiin elokuun alkupuolella ja kevään ohjelma julkaistaan paikallislehdissävuoden alussa. Ajantasaisin tieto löytyy tietenkin Saarijärven kansalaisopiston nettisivuilta. Kannonkosken osalta kursseista voidaan tiedottaa myös Kannonkoskinen-lehdessä.

Uusia ryhmiä ja lyhytkursseja aloitetaan kiinnostusten mukaan myös kesken työkauden. Seuraa tarjontaa Kannonkoskisesta ja kansalaisopiston nettisivuilta! Opisto voi järjestää myös yleisöluentoja ajankohtaisista ja mielenkiintoisista teemoista. Kerro toivomuksia kursseista ja vinkkejä opettajista toimistoon. Esitä toiveesi seuraavan lukuvuoden ohjelmaan mielellään vappuun mennessä. Opettajina käytämme mielellämme paikallisia tai lähiseudun osaajia. Saarijärven kansalaisopiston Kannonkosken osaston johtajana toimii kulttuurivastaava Tarja Alainen. Tavoitettavissa numerosta 044 4596151 tai sähköpostitse tarja.alainen [at] kannonkoski.fi.

Opiskeleminen kansalaisopistossa

Kansalaisopistoon ovat tervetulleita opiskelemaan kaikki iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opiston tarjonta jakautuu kahteen lukukauteen. Syksyn ohjelma julkaistaan elokuun alkupuolella ja kevään ohjelma joko vuoden lopussa tai heti vuoden alussa. Lyhytkursseja voidaan käynnistää joustavasti myös kesken lukukauden. Kurssitarjonnasta tiedotetaan Kannonkoskinen-kuntatiedotteessa, Kannonkosken kunnan kotisivuilla www.kannonkoski.fi sekä Kannonkosken kulttuuri, vapaa-aika ja hyvinvointi Facebook-sivuilla.

Ryhmiin ilmoittaudutaan etukäteen mielellään internetissä opiston sivujen kautta tai puhelimitse numeroon 044-4596151/Kannonkosken osasto tai 044-4598254/Saarijärven toimisto. Ilmoittautuminen on sitova. Netistä näet myös kurssien tarkemmat kuvaukset sekä hinnat.

Harrastaminen on halpaa!

Kurssien osallistumismaksut määräytyvät kurssin tuntimäärän mukaisesti. Kurssimaksut laskutetaan osallistujilta, tilisiirtoja ja rahaa EI enää käsitellä. Tarvittavat materiaalit kurssilaiset hankkivat ja kustantavat itse yleensä kurssin opettajan organisoimana.

Jos olet vuorotyössä ja haluat osallistua ryhmiimme esim. joka toinen viikko, sinun kannattaa lunastaa vuorotyöläisen harrastuspassi. Passin hinta on puolet ryhmäsi normaalista kurssimaksusta ja voit osallistua sillä puoleen ryhmän kokoontumiskerroista, (max 12 kertaa). Pyydä työnantajaltasi todistus vuorotyöstä. Harrastuspassia voit hakea joko Kannonkosken tai Saarijärven toimistosta.

Jos olet työtön, sinulla on mahdollisuus hakea Saarijärven työ- ja elinkeinotoimiston neuvonnasta tai Kannonkosken kunnantalon asiointipisteellä itsellesi opintosetelilomake, jolla saat 30 euron alennuksen kansalaisopiston kurssimaksusta. Opintoseteliä voi käyttää kurssimaksun korvaamiseen lukuun ottamatta yksilösoiton opetusta.

Jos olet toimeentulotuen piirissä, sinulla ja alaikäisillä lapsillasi on mahdollisuus opiskella maksutta vapaaksi jääneillä opiskelijapaikoilla. Tämän Välkky-edun saat Saarijärven kaupungintalon (Sivulantie 11) ja Kannonkosken kunnantalon (Järvitie 1) asiointipisteestä toimeentulotukipäätöstä ja kuvallista henkilökorttia näyttämällä. Huom. netin kautta ei voi ilmoittautua kurssille, mikäli käyttää kurssimaksuun Välkky-seteliä.  Ilmoittaudu tällöin suoraan joko Kannonkosken tai Saarijärven toimistoon.

Opintomaksuksi käyvät myös Edenredin virikesetelit, Smartumin liikunta- ja kulttuurisetelit, Palvelualojen ammattiliitto PAMin alennussetelit ja Saarijärven Seudun Sydänyhdistyksen alennussetelit.

Lue lisää kaikista opintoeduistamme: http://www.saarijarvi.fi/sisalto/opintosetelit

Saarijärven kansalaisopiston logokuva.

Ilmoittautuminen kurssille

Kursseille voi ilmoittautua ensisijaisesti internetissä osoitteessa www.opistopalvelut.fi/saarijarvi tai puhelimitse numeroon 044 4596151 tai 044 4598254.

Yhteystiedot

Kansalaisopiston asioita Kannonkoskella hoitaa

p. 044 459 6151
 

Saarijärven toimisto

p. 044 459 8254

Toimistotilat sijaitsevat Kannonkosken koululla 2. kerroksessa. Postia voi toimittaa kunnantalon keskustoimistoon sekä koululle 2. kerroksessa olevaan lokerikkoon. Lisätietoja kansalaisopiston toiminnasta Saarijärven kansalaisopiston omilta verkkosivuilta.