Suurussalmen levähdyspaikka

Suurussalmi

Maanmittauslaitoksen karttalinkki

https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/?e=407804.043&layers=%5B%7B%22id%22:2,%22opacity%22:100%7D%5D&share=customMarker&zoom=9&lang=fi&title=Suurussalmi&n=6989470.051&desc=Suurussalmi

Suurussalmen levähdyspaikka sijaitsee Sinisentien varressa, Suurussalmen sillan kupeessa. Alueelta löytyy Kannonkosken opastetaulu.  Kioski on suljettu, mutta vessat ovat auki. 

Levähdyspaikan oikealta laidalta löydät polun rantaan ja pöytä-penkkiryhmiä eväsretkeä varten. 

Suuntaamalla opastetaululta suoraan eteenpäin, pääset pitkälle hienohiekkaiselle rannalle. Jätä auto asfaltoidulle parkkialueelle. Maasto vaikuttaa juurakkoiselta, mutta pääväyliä myöten pääsee etenemään vaikka vauvanvaunuilla, rollaattorilla tai pyörätuolilla. Ainakin saattajan kanssa. Rannan pehmeällä hiekalla kulkeminen voi olla vaikeaa näillä "nelivedoilla". 

Vastakkaisella puolella Sinistätietä on veneiden laskupaikka. 

Poukaman yläpuolisella tasanteella on eri-ikäinen, valoisa männikkö, joukossa useita järeitä yksilöitä. Harva pensaskerros on lähinnä havupuuntaimia ja niiden alla on tyypillinen puolukka- variksenmarja- mustikka- varvusto. Tasanteen äyräs on jääkauden sulamisaikaisen järven ranta. Sen ja rantaterassin välissä on jyrkähkö rinne. Männyt ja varvusto muuttuvat kituliaammiksi kasvualustan heiketessä rantaan päin. Tavallisten rantakasvien puuttuminen johtuu karuudesta, ehkä osin Kivijärven säännöstelystä metrin rajoissa.