Musiikkiopisto

Pohjoisen Keski-Suomen musiikkiopisto tarjoaa korkeatasoista ja ammattitaitoista musiikin ja tanssin opetusta myös kannonkoskelaisille lapsille ja nuorille. Opetus tapahtuu opiskelijoitten lukumäärän mukaan joko Kannonkoskella tai Saarijärvellä.

Opetussuunnitelma

Musiikkiopistossa noudatetaan valtakunnallisia Suomen musiikkioppilaitosten liiton vahvistamia kurssivaatimuksia, ja opetussuunnitelma perustuu opetushallituksen antamiin taiteen perusopetuksen opetussuunnitelmien perusteisiin.

Musiikkileikkikoulu toimii ensiaskeleena musiikinopiskeluun, ja on tarkoitettu alle kouluikäisille (0-6 vuotiaille) lapsille. Musiikkileikkikoulussa pyritään leikin, laulun ja liikunnan kautta anta­maan lapsille musiikillisia perusvalmiuksia sekä tutustutetaan lapsia eri musiik­kityyleihin.

Soitinvalmennukseen voivat osallistua 6-8 -vuotiaat lapset. Soitinvalmennuksessa oppi­laat saa­vat ensi­kos­ke­tuk­sen jonkin soitti­men soit­ta­mi­seen ja he voivat myös kokeilla eri soitti­mia.

Musiikkiopiston perustasolla oppilaat opiskelevat jotakin tiettyä soitinta ja yleisiä aineita. Soitonopetusta voi saada seuraavissa soittimissa: laulu, piano, viulu, sello, huilu, klarinetti, saksofoni, harmonikka, kitara, sähkökitara ja -basso ja lyömäsoittimet, muidenkin soittimien opetusta pyritään järjestämään kysynnän mukaan. Opiskelu on tavoitteellista ja tasolta toiselle etenevää, ts. oppilaat suorittavat tietyin väliajoin perusasteen soitintutkintoja ja yleisten aineiden tutkintoja. Oppi­laat ovat iältään 6-16 vuoti­ai­ta ja opiskelu­ai­ka perusas­teella on 9 vuotta.

Opistotasolle musiikkiopiston oppilaat voivat siirtyä suoritettuaan perustason oppimäärän. Opistotason opinnot kestävät neljä lukuvuotta, jona aikana suoritetaan opistotasoiset tutkinnot solistisessa aineessa ja yleisissä aineissa. Opistotason tutkinnot suoritettuaan oppilaalla on mahdollisuus pyrkiä musiikin ammatillisiin opintoihin.

Aikuisosastossa pidetään yllä musiikkiopiston perusasteen tutkinnon suorittaneiden harrastuneisuutta, aikuisosastossa opiskeluaika on kaksi lukuvuotta ja oppilailla on mahdollisuus suorittaa opistoasteen tutkintoja.

Tanssin perusopetus annetaan 5-16 vuotiaille oppilaille. Opetus on painottunut nykytanssin eri muotoihin. Tanssin perusopetus on tavoitteellista ja tasolta toiselle etenevää, eli tietyin väliajoin oppilaat suorittavat tutkinnon.

Tyttö soittaa viulua.

Yhteystiedot

Toimisto
Pirjo Virnes
(014) 459 8432
musiikkiopisto (at) saarijarvi.fi
maanantaista perjantaihin
klo 9 - 15.

Rehtori
Timo Tikka
(014) 459 8427
gsm 044 459 8427
timo.tikka (at) saarijarvi.fi
maanantaista perjantaihin
klo 10 - 12.

Osoite:
Pohjoisen Keski-Suomen musiikkiopisto
Ilolantie 6
PL 13, 43101 SAARIJÄRVI

Pianon koskettimet.