Nähtävyydet

Kirkko

Kannonkosken kirkko

Kannonkosken kirkko on "funkkis"-arkkitehtuurin taidonnäyte; se on funktionalistisen kirkkoarkkitehtuurin puhdaslinjaisimpia ja merkittävimpiä edustajia Suomessa. Museoviraston suojelukohteena oleva kirkko tunnetaan maailmalla asiantuntijapiireissä. Jo ennen valmistumistaan se oli esillä pienoismallina ja piirustuksin Pariisin maailmannäyttelyssä 1937.

Vuonna 1938 valmistuneen kirkon suunnitteli arkkitehti Pauli E. Blomstedt ja työn viimeistelivät arkkitehdit Märta Blomstedt ja Matti Lampén. Kirkko vihittiin käyttöön 19.6.1938. Rakentamista viivyttivät pula-aika ja arkkitehdin kuolema vuonna 1935.

Päätytornillinen pitkäkirkko on rakennettu punatiilestä ja rapattu vaaleaksi ulko- ja sisäpuolelta. Vesikatto on valettu rautabetonipalkiston varaan. Kirkon pinta-ala on 264 m2 ja istuinpaikkoja on nykyisin 350. Kirkossa ei ole alttaritaulua. Sen korvaa arkkitehtooniseen suunnitelmaan kuuluva krusifiksi Jeesus ristillä. Puukrusifiksi on kuuluisan keskisuomalaisen puuveistäjän Hannes Autereen kauneimpia töitä. Lisää kuvia kirkosta.

Tutustu Kannonkosken kirkkoon myös Kannonkosken kappeliseurakunnan sivuilla.

Kannonkosken luontonähtävyydet

Kannonkoskelta löytyy kolmisenkymmentä erikoista tai hienoa luontokohdetta, luontokohteisiin pääset tutustumaan nyt myös virtuaalisesti kunnan www-sivuilta Luontokohteet.