Harrastustoiminta

Kerhot, työpajat, pienryhmät ja nuorten omatoimiryhmät

Kunnan nuorisotoimi, Kannonkosken koulu ja järjestöt järjestävät kerhoja kaikenikäisille lapsille ja nuorille. Kerhot toimivat pääasiassa Nuokkarin kerhotiloissa, koulukampuksella ja / tai Piispalassa. Harrastustoiminnasta tiedotetaan kuntatiedote Kannonkoskisessa, Kannonkosken kunnan kotisivuilla www.kannonkoski.fi sekä nuorisotoimen Facebook-sivuilla. Luodaan yhteinen harrastekalenteri. Harrastustoiminnot löytyvät myös Harrastuspassi-sivustolta.

Suurin osa kerhotoiminnoista toteutetaan Alueviraston myöntämän Harrastamisen Suomen Malli -avustuksen tuella. Koordinaattorina toimii nuorisovastaava Tarja Alainen ja hanketta hallinnoi nuorisotoimi. AVI tukee myös paikallista harrastustoimintaa toisen hankkeen kautta, jota hallinnoi Suomenselän 4H-yhdistys ry. 

Seurakunnan lasten ja nuorten toiminnasta saat lisätietoja kappeliseurakunnasta.

Vuosittain järjestetään pääsiäis- ja joulutyöpajat, sekä yksittäisiä työpajoja lasten ja nuorten toiveiden mukaan. Keväällä 2022 tulossa Yksisarvis-työpaja Kannonkosken koululla torstaina 5.5.2022 klo 13-15. Kohderyhmänä alakoululaiset. 

Nuorten omatoimiryhmät toimivat tietyn nuoria kiinnostavan teeman ympärillä. Nuorisovastaavan rooli on mahdollistaa nuorten toimintaa ja toimia tarpeen mukaan nuorten tukena. Tällä hetkellä toimivia ryhmiä ovat AIRSOFT ja Osallisuusryhmä PRO.